• Informacje na temat:

    olejek różany w kosmetyce

Artykuły na temat: olejek różany w kosmetyce
  • Woda różana w kosmetyce

    Modne nie tylko dziś. Już w starożytności płatki róż wykorzystywano do celów kosmetycznych. Czy wiesz, że aby uzyskać kilogram olejku różanego, potrzeba aż 5 tysięcy ton płatków? Co nas zachwyca w kosmetykach różanych? Przede wszystkim aromat. Niesamowity, kojący i relaksujący. Jednak oprócz niewątpliwych walorów terapeutycznych olejek różany ma cały szereg innych zalet.  Nie uczula, dlatego...

  • Bergamotka na depresję? Nieznane właściwości olejków aromatycznych

    Ładne zapachy kojarzymy tylko z przyjemnością, a nie wykorzystujemy leczniczego działania olejków aromatycznych. Tymczasem zapach bergamotki, grejpfruta i pomarańczy znakomicie poprawia nastrój, zaś olejek miętowy usuwa bóle głowy - mówi aromaterapeutka Małgorzata Niedźwiecka.

  • Regeneracja cery olejkami od stóp do głów

    ...ponad 100 olejków eterycznych niektóre odgrywają szczególną rolę w kosmetyce. Olejki różany i neroli stymulują w skórze procesy tworzenia się kolagenu, odpowiedzialnego za jej sprężystość. Dlatego(...). Gotowe! Perfekcyjne ujędrnianie ciała Wystarczy dobrać właściwy olejek, by ujędrnić ciało, a nawet wygładzić blizny, rozstępy i zmniejszyć cellulit. Prosty, ale skuteczny zabieg przywracający...

  • Regeneracja cery olejkami od stóp do głów

    ...na skórę olejki eteryczne Spośród ponad 100 olejków eterycznych niektóre odgrywają szczególną rolę w kosmetyce. Olejki różany i neroli stymulują w skórze procesy tworzenia się kolagenu(...) Wystarczy dobrać właściwy olejek, by ujędrnić ciało, a nawet wygładzić blizny, rozstępy i zmniejszyć cellulit. Prosty, ale skuteczny zabieg przywracający sprężystość skórze (nie tylko po lecie) to...

  • Moc olejków eterycznych

    .... - olejek lawendowy - to najbardziej uniwersalny i najczęściej stosowany w medycynie i kosmetyce olejek eteryczny. Ma właściwości relaksujące i uspokajające. Zapach olejku lawendowego określany jest(...) i odmładzających bazujących na olejkach. Królowa Kleopatra miała podobno wszystkie ubrania, pomieszczenia, a nawet żagle swoich statków nasączone olejkami różanym i jaśminowym. Dzieło starożytnego...

  • Kosmetyczne ABC. Naturalne składniki, które poprawią wygląd skóry

    .... Łagodzi podrażnienia, wygładza i poprawia elastyczność. Olejek różany regeneruje skórę i ma działanie odmładzające. Pomaga przy leczeniu trądziku różowatego i przebarwień skóry. Normalizuje pracę(...) ją, wygładza, uelastycznia i redukuje drobne zmarszczki. Hydroolejek babbassu - zmiękcza naskórek i wzmacnia barierę ochroną skóry, aby chronić jej głębsze warstwy przed utratą wilgoci. Nie...

  • Siła aromatu

    ...osłabienia organizmu. Drzewo różane - olejek różany główne zastosowanie odnalazł w kosmetyce, jest środkiem niwelującym suchość skóry, łagodzącym podrażnienia. To składnik kosmetyków pielęgnacyjnych(...) skórnych, ukąszeń, kłopotów trawiennych oraz dezynfekujących. W kosmetyce olejek cytrynowy stosowany jest, jako środek działający przeciwzmarszczkowo oraz wybielający zęby. Lawenda - olejek lawendowy...

  • Natura dla zdrowia: Dzika róża

    ...pachnących esencji. A przecież magia zapachu to także element urody zewnętrznej. Dlatego współcześnie nadal wyrabia się olejek różany, który z uwagi na ogromne zużycie płatków różanych i jego wspaniałe(...) ojejku różanego, to bardzo popularny preparat kosmetyczny, który sprawdza się jako łagodzący, kojący i nawilżający środek pielęgnacyjny. Poza płatkami różanymi w kosmetyce wykorzystywane są także owoce...

  • Jak poprawić cerę za pomocą zapachu?

    ...z nich jest używanie olejków w kosmetyce. Oto szybki i łatwy sposób na poprawienie wyglądu cery, który może się przydać w nagłych przypadkach, kiedy czujemy się zmęczone i przeraża nas ziemisty...

  • Co najlepiej nawilża?

    ...w kosmetyce, bo ma niezwykle silne zdolności wiązania cząsteczek wody. Kwas hialuronowy występuje naturalnie w skórze, dlatego nie powoduje żadnych zagrożeń ani ryzyka alergii. Z wiekiem nam go ubywa(...) w pielęgnacji cery dojrzałej. Można dodawać je do ulubionego kremu. Cenny mocznik W kosmetyce stosuje się go od dawna, ale ze względu na źle kojarzącą się nazwę nie wymieniano mocznika w składzie kremów czy...